torsdag 4 mars 2010

Nu drar det igång

Pressmeddelande 25/1-10

Åtta miljoner kronor satsas på att skapa grönare och mer attraktiva skolgårdar i Malmö stad. Under året kommer tio till tolv av de sämst utrustande skolgårdarna i Malmö rustas upp och förvandlas till kreativa platser som också kan vara en resurs i den pedagogiska verksamheten.

Nu drar det igång...

Kommunteknik leder projektet i nära samarbete med oss på naturskolan i Malmö och strukturen för projektet börjar falla på plats. Igår var några av oss i arbetsgruppen runt och tittade på skolgårdar som vi anser är de allra sämsta ur grönytesynpunkt. Vi hade riktigt ont i magen efter vår lilla tur. Det känns inte rättvist att barnen ska behöva vistas i så gräsliga, ogästvänliga miljöer under så stor del av sin uppväxt.

Beslutet om vilka skolor som ska vara med i projektet är inte taget ännu, men vi har tillsammans med stadsfastigheter tagit fram ett förslag som kommer att lämnas till stadsdelarnas lokalsamordnare nu i dagarna. Det blir deras uppgift att förankra projektet i stadsdelsförvaltningen och hos skolans ledning, och sedan tacka ja eller nej till erbjudandet, och eventuellt komma med ett motförslag.

Det ska bli verkligt spännande att se vad vi får ut av det här projektet. Om vi får möjlighet att hitta nya vägar för att skapa grönskande miljöer på skolgårdarna mitt i Malmö Stad. Och framför allt känns det viktigt att se hur vi kan göra barnen engagerade och delaktiga i utvecklingen av sin miljö.

Jag ska försöka hålla er uppdaterade om vad som händer i projektet.

/Emma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar