tisdag 8 juni 2010

Grönskande inspiration

Nu så börjar det verkligen grönska på skolgårdarna! Det är underbart att se!

Förra veckan började vår nya projektledare för Gröna skolgårdar på Kommunteknik, Petra Bengtsson. Det känns verkligen härligt efter en dryg månads hårt arbete utan någon projektledare. Du är hjärtligt välkommen Petra!

Ja, så nu kan jag åter hitta lite tid till att uppdatera vad som händer i projektet här på bloggen och hoppas att ni sprider adressen på era skolor så att alla kan följa arbetet.

Det har kommit in underbara inlägg på bloggen! Tack för alla entusiastiska!
Jag har pratat igenom bloggandet med Ina Alm och kommit fram till att hennes tankar, grundade på massa erfarenhet av bloggande, förmodligen är allra bäst för att få en långsiktigt fungerande blogg.

Hennes förslag är göra skolornas inlägg på skolbloggar som exempelvis den Annebergsskolan har byggt; http://annebergsgronaskolgard.blogspot.com/ , så gör vi länkar från skolgårdsbloggen direkt dit. Det blir mer personligt och synligt att det kommer från respektive skola på det sättet. Ina hjälper till att lägga inläggen rätt om ni kontaktar henne. På det sättet kan vi bygga ett stort nätverk av intressanta bloggar.


På Geijerskolan planterades det förra veckan, det blev bland annat bambu och indiskt rör och Skånskan hängde på och skrev en trevlig liten artikel;

http://www.skanskan.se/article/20100603/MALMO/706039941/1006/nyheter/*/grona-skolgardar-ska-ge-grona-fingrar

Härligt!

Även Sveriges Radio - Studio Ett har uppmärksammat vårt projekt och gjort ett reportage från bland annat Annebergsskolan:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3701854

Gräv på alla entusiaster! Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar